2020.01.29
A díjazott

A győztes projekt 2019-ben:
Furureal Group

FUTUREAL: Budapest ONE Business Park

FUTUREAL: Budapest ONE Business Park

https://www.futurealgroup.com/hu/projects/budapest-one-business-park-1/
FUTUREAL: Budapest ONE Business Park
 

hely: Őrmezőn, az Etele tér és a Kelenföldi pályaudvar mellett
vezető tervező: Paulinyi Gergely DLA, Reith András PhD, Mérték Stúdió
projektigazgató: Laczkó Marcell 
ingatlanfejlesztő: Futureal
WELL Building Platina előminősítés
 

A győztes irodaház már átadott első üteme 25 ezer négyzetméter bérirodát, illetve 2 600 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltató egységet tartalmaz. A Budapest ONE irodapark három fázisának befejezésekor a komplexum teljességében több mint 65 ezer négyzetméter bérelhető területtel bővíti a fővárosi irodapiacot. A befejezett első ütembe a bérlők már megkezdték a beköltözést. 
 
A szalagként hullámzó Budapest ONE szokatlan formája a parametrikus tervezéssel támogatott optimalizálás eredménye, alaprajzát és homlokzatát úgy alakították ki, hogy a lehető legkedvezőbb beépítést tegye lehetővé. Szimulációk segítségével a napsütés iránya, a napenergia-potenciál és a légáramlás szempontjából legideálisabb formát hozták létre. Az épület Őrmezőn, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában helyezkedik el, így - közvetlen járatokkal - akár 10 perc alatt is elérhető, emellett könnyen megközelíthető az agglomerációból és a vidéki városokból is.
 
A WELL Building Platina előminősítésnek megfelelően az irodaparkot energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de meditációs szoba és tágas, zöld tetőkert, tusolóval felszerelt biciklitároló, vízmentes nanotechnológiás autómosó, az épület tetején panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd, emellett lehetőség lesz az elektromos autók töltésére, valamint szelektív hulladékgyűjtésre is. Az irodapark belsejében félhektárnyi nyitott közteret hoznak létre, amit szökőkutak és egyedi kialakítású zöldterület tesz majd közkedvelt találkozóhellyé.
 
„A Budapest ONE a nemzetközi és a hazai irodapiac új korszakának egyik hírnöke, amelynek magas minőségét a szakma is elismerte. A WELL-rendszerhez kapcsolódó innovációk határozzák meg a szektort a következő évtizedben és a Futureal elkötelezett abban, hogy az összes irodafejlesztését eme irányelvei szerint valósítsa meg a jövőben” – mondta Németh László, a Futureal projektigazgató helyettese. 
 
 
A Futureal a kelet-közép-európai régió egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja, Európa 10 legnagyobb ingatlanfejlesztője között tartják számon. Alapítása óta a Futureal-csoport portfóliója több mint 100, összesen több mint 2 millió négyzetméter bruttó alapterületű ingatlanfejlesztési projekttel bővült 3 milliárd euró értékben.

A projekt a Paulinyi-Reith & Partners építésziroda koncepciója alapján valósult meg.
 
 

Contact

EUROPA DESIGN, WELL POINT


EUROPA DESIGN, WELL POINT
H-1025, Budapest, Törökvész út 71-73.
T: 274-0001

Nyitva tartás
H-P: 09.00-17.00
Email
minosites@welliroda.hu
Kövessen minket!


Irodakereso.info Well Iroda Well Iroda http://www.europadesign.hu/


Adatkezelési tájékoztató